איך תשמור על מכשירי השמיעה שלך?
העולם מתחלק בין אנשים של חורף, אנשים של קיץ ואנשים של קיץ שחוששים למכשירי השמיעה שלהם. בימינו כבר לא צריך לחשוש כל כך, מכשירי השמיעה עמידים יותר ואם שומרים עליהם, הם יאפשרו לשמוע וליהנות גם בפעילויות הכי מורכבות שהקיץ מביא איתו. אז מהם האתגרים? קודם כל הלחות הישראלית שפוגעת במכשירים אלקטרונים בכלל, החול בים, קרם ההגנה שנמרח על המכשירים, נפילות וזעזועים במהלך פעילות ספורטיבית בחוץ. נשמע מורכב, אך אל דאגה, (קרא עוד...)
מכשירי שמיעה תורמים בהאטת ההתדרדרות הקוגניטיבית
בעית שמיעה שאינה מטופלת, מגדילה את הסיכוי להתדרדרות קוגניטיבית. - מחקרים מצאו כי קיים קשר סטטיסטי מובהק בין בעיות שמיעה לדמנציה וזו אחת הסיבות לפחות שבגללה צריך לקחת את העניין ברצינות...ישנם דרכים רבות בהן ירידה בשמיעה יכולה להגביר את הסיכון לדמנציה, הנה שלוש דוגמאות:1. המחסור בגירויים - ירידה בשמיעה יכולה להוביל לבידוד חברתי אשר בעקבותיו יגרם מחסור בגירויים למוח שאנו מקבלים באמצעות האינטראקציה החברתית. המחסור בגירויים הנו גורם סיכון לדמנציה.2. (קרא עוד...)
כשמכשירי השמיעה לא עוזרים – השתלים ילמדו אתכם לשמוע
עבור אנשים שמתמודדים עם ירידה חמורה עד מוחלטת בשמיעה, כזו שמכשיר שמיעה "סטנדרטי" לא יכול לסייע להם,הפתרונות של שתל קוכליארי ושתל מעוגן עצם (baha) הוגדרו כנס טכנולוגי מודרני.הטכנולוגיה של מכשירים אלה למעשה מחברת בין מיקרופון חיצוני שקולט גלי קול ושולח אותם למעבד פנימי שמקודד את הצלילים לאותות חשמליים "ב'שבלול' (האוזן הפנימית שלנו) שלמעשה מגרה את סיבי עצב השמיעה ומאפשר למוח לפענח את הצלילים. איך זה קורה? כדי להבין את (קרא עוד...)
חשיבות המוזיקה בחיינו וכיצד לשמור על ההנאה ממנה עם אובדן שמיעה
כשהמוזיקה פוגעת אתה לא מרגיש כאב בוב מארלי "ללא מוזיקה, החיים היו טעות". אמר פרידריך ניטשה. אפלטון אמר פעם "המוסיקה נותנת את הנשמה ליקום, את הכנפיים למוח, את כח התעופה לדמיון ומפיחה חיים בכל דבר" ובוב מארלי אמר עליה: "כשהמוזיקה פוגעת אתה לא מרגיש כאב". בכוחה של המוסיקה לשפר את מצב הרוח שלנו, להמריץ או להרגיע אותנו. מחקרים מראים כי האזנה למוזיקה קשורה אפילו בתהליכים טיפוליים ושיקומיים כגון שחזור אובדן זיכרון, התמודדות עם כאב כרוני והפחתת מתח ודיכאון. נאמר על הצחוק שהוא התרופה הטובה ביותר,
איך תשמרו על השמיעה שלכם?
חשיפה לרעש בעצמות גבוהות עלולה לפגוע במנגנוני השמיעה באוזן הפנימית ולהוביל לפגיעה עצבית בשמיעה. גלי הקול החזקים שיוצאים ממקור קול כלשהו – כמו למשל יריית אקדח, פיצוץ, או מוזיקה מרמקולים עוצמתיים – נעים בחלל האויר ובהגיעם לאוזניים שלנו מתחילים לגרום לנזק. זוכרים את קוואזימודו*? להפעלת פעמונים כמו בנוטרדאם סביר מאוד שהוא היה נואש לאטמי אזניים. אבל לא רק הוא, ולא רק צלילים עוצמתיים ביותר גורמים לנזק. חשיפה חוזרת ונשנית לצלילים חזקים גורמת לנזק שמיעתי גם כן. כאשר רעש עובר מעבר לעצמה מסוימת מתחיל להגרם נזק לתאי השיער באוזן הפנימית. כשזה קורה שוב ושוב, הפגיעה הופכת לבלתי הפיכה, ונוצרת ירידת שמיעה עצבית שנשארת לתמיד.
5 טיפים להתחלה עם מכשירי שמיעה חדשים
5 טיפים חשובים להתחלה עם מכשירי שמיעה חדשים התחלתם להשתמש במכשירי שמיעה חדשים. בשעה טובה בהצלחה! על מנת להסתגל למכשירים חשוב לדעת כי הימים הראשונים הם ימי הסתגלות וכי קרוב לוודאי שצלילים רבים ישמעו חזקים יותר ואולי אף שונים מאיך שנשמעו ללא מכשירים,הקול העצמי שלכם אולי ישמע קצת שונה מהרגיל בימים הראשונים, ומן הסתם תשימו לב לסביבה הרבה יותר מהרגיל. כמו כן השימוש במכשירי שמיעה יגרום לכם לשמוע צלילים מסוימים (קרא עוד...)