במדטון-הדים אנחנו נתקלים לעיתים קרובות באנשים שבטוחים שהם שומעים מצוין והבעיה בסובבים אותם. אז הנכון, הדרך הנכונה והטובה לזהות ירידה בשמיעה היא על-ידי בדיקת שמיעה מקצועית שבוצעה על ידי קלינאי/ת תקשורת מוסמכ/ת ובכל זאת חשבנו שתרצו לדעת, מה הם הסימנים שעלולים לרמוז שאתם חווים ירידה בשמיעה.
- מה? – לאחרונה אתם שואלים הרבה “מה” ומבקשים מאנשים לחזור על דבריהם. מתקשים להבין מה אומרים לכם מהפעם הראשונה? כנראה שישנו קושי בשמיעה שלא מאפשר להבין דיבור בצורה תקינה כמו בעבר.
- מגבירים את הטלוויזיה – בני הבית החלו להתלונן שאתם מגבירים את הטלוויזיה? השכנים גם שומעים את הערוץ שאתם צופים בו? זהו אחד הסימנים הראשונים לירידה בשמיעה ומי ששם לב לכך לרוב, זו הסביבה שלכם שמתחילה להתלונן על עוצמה חזקה מידי בטלוויזיה או ברדיו.
- כולם ממלמלים – משתמשים הרבה בתירוץ “אני שומע טוב אבל כולם סביבי לא יודעים לדבר כמו שצריך”? פעמים רבות המודעות לירידה בשמיעה מגיעה מהסובבים אתכם. אנשים שדיברו ברור בעבר פתאום נשמעים “מרוחים” או “רחוקים”.
- קולות סביבה נשמעים כרעש – לאנשים עם ירידה בשמיעה קשה להתמודד עם קולות רקע ולכן הם נשמעים כרעש מפריע אשר מונע הבנת דיבור טובה ולא מאפשרים לנהל שיחה. כמו כן, קשה להבדיל בין קולות סביבה שונים כמו צלצול טלפון, פעמון הדלת או התראת המיקרוגל.
- ויתורים – בעבר הייתם הולכים הרבה להרצאות והצגות וכיום כבר לא? הימנעות מאירועים חברתיים שבהם קיים קושי לשמוע ולהבין את הנאמר הוא אחד החששות הגדולים כאשר מתחיל אובדן שמיעה. חבל לוותר על חיים פעילים בגלל קושי שמיעתי.
- קשר עין – מעדיפים לנהל שיחה עם אדם אחד או שניים בלבד, אשר קל לשמור איתם על קשר עין? רוב האנשים הסובלים מירידה בשמיעה נעזרים בקריאת שפתיים (באופן מודע או לא מודע) ולכן קל יותר להבין את הנאמר כאשר רואים את פני הדובר.
- עומס שמיעתי – אתם מתקשים יותר להבין דיבור בסביבות מורכבות. סביבה מורכבת יכולה להיות מורכבת מריבוי דוברים יחד או דיבור המלווה בקולות רקע כמו בסופר או באירוע חברתי עם הרבה משתתפים.
- טלפון – מעדיפים לנהל שיחות וידאו ולא שיחות טלפון רגילות? ירידה בשמיעה מובילה להבנת דיבור נמוכה בשיחות טלפון. ישנו שיפור קל בשיחת וידאו בה רואים את פני הדובר ונעזרים בקריאת שפתיים.
- עייפות ועצבנות – אחרי יום עמוס של עבודה והרצאות אתם מרגישים עייפים מאוד או עצבניים יותר? כאשר מתחילה ירידה בשמיעה ישנו עומס רב יותר על איזור עיבוד השמע במוח, מה שגורם לעייפות רבה יותר ואף עצבנות בחלק מהמקרים. כמו כן, חלק מהאנשים הסובלים מירידה בשמיעה מרגישים תסכול רב מכך שלא שומעים מספיק טוב וברור.
- גורמי סיכון – ישנן אוכלוסיות שמוגדרות בקבוצת סיכון לירידה בשמיעה והן צריכות להיות במעקב שמיעתי צמוד. קבוצות אלו כוללות בין היתר חשיפה לרעש (בצבא לדוגמא), דלקות אוזניים חוזרות, היסטוריה משפחתית של ירידה בשמיעה ועוד.
חושדים שאתם או אחד הסובבים אתכם חווים ירידה בשמיעה? למה אתם מחכים? התקשרו עוד היום למדטון-הדים 2254* לקבלת פרטים נוספים וקביעת תור לייעוץ, ללא התחייבות וללא עלות.