התחלתם להשתמש במכשירי שמיעה חדשים. בשעה טובה ובהצלחה!
על מנת להסתגל למכשירים חשוב לדעת כי הימים הראשונים הם ימי הסתגלות וכי קרוב לוודאי שצלילים רבים ישמעו חזקים יותר ואולי אף שונים מאיך שנשמעו ללא מכשירים, הקול העצמי שלכם אולי ישמע קצת שונה מהרגיל בימים הראשונים, ומן הסתם תשימו לב לסביבה הרבה יותר מהרגיל. כמו כן, השימוש במכשירי שמיעה יגרום לכם לשמוע צלילים מסוימים שאינכם שומעים מזה זמן רב ולהיות יותר מודעים להם. התופעות הללו טבעיות לחלוטין, ולא בהכרח מעידות על בעיה בעוצמת המכשירים. זה כן אומר, שהתרגלנו לשמוע באופן מסוים וייקח למערכת השמיעה שלנו זמן להסתגל בהדרגה לשמיעה דרך מכשירי השמיעה.
למה הדבר דומה? כשאנו למשל נוסעים ברכבת, בהתחלה אנחנו שומעים את רעש הרכבת הנוסעת אולם כעבור זמן זמן קצר המוח שלנו מסנן את הרעשים של הרכבת עד כדי כך שאנחנו לא מבחינים בהם.
השתמשו במכשירים
שמרו על רצף בשימוש הרכיבו את מכשירי השמיעה כל יום והרחיבו בהדרגה את שעות השימוש לאורך שעות היום. לא תנצלו את רוב יתרונות המכשיר ותתקשו להסתגל אם תרכיבו אותם לעיתים רחוקות.
עברו בהדרגה לסביבות רועשות
עברו בהדרגה משימוש במכשירים ברגעים שקטים ובשיחות בארבע עיניים בבית למקומות רועשים וסואנים יותר.
בהאזנה לרדיו או לטלוויזיה
האזנה לרדיו או לטלוויזיה – התחילו להאזין לתכניות עם פרשנים ומנחים, שכן הם נוטים להקפיד על דיבור ברור. לאחר מכן יהיה לכם קל יותר לעבור לתוכניות רגילות.
בשיחה בטלפון
השתדלו לא להצמיד את הטלפון לאוזן וכוונו את הרמקול של הטלפון למיקרופון במכשיר השמיעה. ככה תוכלו לנהל שיחה ברורה ללא הפרעות.
רשמו איפה הכי קשה
העלו על הכתב נקודות חשובות, רשמים ושאלות לקראת המפגש הבא עם קלינאי/ת התקשורת. לקלינאי התקשורת יש אפשרות לכוון את מכשירי השמיעה לפי הקושי הספציפי שלכם.